Selvitimme Itä-Helsingin agilityharrastajien koetunnit kunnialla ja pääsimme seuraan!

Pääsimme sekä Kessen, että Nopen kanssa Jatko 1- ryhmään joka harjoittelee sunnuntai-iltaisin uudella Pet-Pal Areenalla. Pet-Pal Areena ei vain valmistu ennen vuoden loppua, joten meidän tuntimme on Hakkilassa ja olemme tassat ja kädet kyynerpäitä myöden ristissä, että treeniajaksi löytyisi aika, johon minäkin ehdin sunnuntaitöistäni!

Vaikka koetunnit jännittivät kovasti, huomasin silti nauttivani pyöriessäni hikipäässä agilityradalla vuoroin Kessen ja Nopen kanssa. Koirat nauttivat ihan yhtä paljon! Ajaessani toisella kertaa kentän parkkipaikalle molemmat itkivät onnesta häkissään, osoittivat tuntevansa paikan ja vaativat äkkiä ulos pääsyä mainion harrastuksen pariin. Olen opettanut koirille, että häkistä tullaan ulos rauhassa. Yleensä Kesse joutuu odottelemaan, kun Noppe otetaan ensin ulos. Kesse myös hyvin kiltisti ja rauhallisesti odottaa. Nyt ei ollut puhettakaan, että kumpikaan olisi odottanut mitään. Koirat syöksyivät ulos sellaisella vauhdilla, että pelkäsin häkin hajoavan!

Harjoittelu tulee varmasti olemaan haastavaa varsinkin, kun aion kouluttaa kahta koiraa. Molemmille vain tuntuu agility niin hyvin sopivan. Pihisleirillähän nähtiin Nopen isän Epun loistosuoritukset niin voittona agilityssä kuin rallitokossa. Tietysti ohjaajalla eli Leenalla on tärkeä osuutensa Epun menestykseen, mutta kyllä koirakin on erinomainen! Eli niin kuin Saarijärven agilityohjaaja kahden agilityvalion kouluttanut Heli sanoi: " Kesse on hyvä agilitykoira, mutta Nopesta voi tulla erinomainen agilitykoira!"

Yhtä kaikki vuosien toive on toteutunut!