Noppehan on jo kantanut meille parikin hiirtä näytille vaikka on vasta puoli vuotias. Kesse ei tuonut kuin yhden hiiren ja senkin pennuilleen Yacatis vierailullaan. No, nyt selvisi syy. Kesse on kiinnostunut suuremmasta riistasta. Olimme aamukävelyllä torppamme lähimetsissä niinkuin suurin piirtein kaikkina siellä viettäminämme aamuina. Yhtäkkiä ohi vilahti nuori hirvi ja siinä samassa Kesse singahti hirven perään. Jäimme miehen ja Nopen kanssa ensin vähän suu auki, että mitä tapahtui. Sitten tietysti huolestuimme, että kuinka pitkälle Kesse hirveä jahtaa. Saimme suut kiinni. Jonkin aikaa koiraa kutsuttuamme se palasikin.

Olemme olleet mahdollisimman paljon torpalla Vääksyssä; raivanneet pihaa ja talon ja saunan sivuja, että hirret pääsisivät taas hengittämään. Ulkoilumaastot ovat sopivan vaihtelevia. Mäkiä ja suppia ylös alas. Unohtamatta puiden kaatoalueiden ryteikköjä. Tunnin kahden lenkillä tulee paljon liikuntaa. Vieressämme kulkee yksi Salpausselän harjuista.

Kessen näyttelyt ovat menneet hyvin. Paremmin kuin aikaisemmin.

Karjaalla EH ja luokkavoittoHymy Näin kuvaili tuomari Hannele Jokisilta Kesseä;"Sopivan kokoinen narttu. Hieman pitkä kuono, muuten hyvä pää ja ilme. Sopivat etukulmaukset. Selkälinja turhan pyöristynyt. Keskivahva luusto. Hyvä runko. Riittävät takakulmaukset. Erinomainen luonne. Liikkuu edestä hyvin. Taka- askel saisi olla pidempi." Tämän reissun jälkeen olen hieronut Kesseä, erityisesti takajalkoja ja selkää, jospa niissä on kireyksiä, kun liikuntaakin on aika paljon. Lisäksi päätin, että koitan saada koiran liikkumaan vähän reippaammin näyttelyissä niin askelkin on pitempi. 

Seuraavana oli vuorossa Heinola; ERI ja VaraserttiNauruNäin tuomari Roberto Schill: " Very good expression. Correct head. Wellset ears. Slightly overbuilt topline. Good underline. Uppright(edellisestä sanasta en ole varma) front and rearlegs. Free movement. Crosses a little bit the frontlegs. Very good temperament."

Ylihuomenna Helsingin Tuomarikylän näyttely ja reilun viikon päästä Pori.

Eilen tulimme kaupunkiin, koska Kessellä alkoi agility-kurssi Koirakoulu Kompassissa Konalassa. Minua jännitti, että miten minä selviän; koirahan hoitaa varmasti homman. Heti ekaksi tuli putki. Minua vähän mietitytti yhdistelmä Kesse ja putki. Ensi putki oli kasassa ja se meni ihan hyvin. Sitten putki venytettiin siinä Kesse vähän empi, mutta tuli kuitenkin läpi. Seuraavaksi oli pujottelu. Sehän jos mikä sopii pihikselle, ihmiseltä se vaatii enemmän. Viimeisenä oli hyppy pienehkön pyöränrenkaan läpi. Rengas oli metallikettinggeillä kiinnitettynä metallikehikkoon. Ei mikään mukava "este". Koira meni läpi autettuna. Nautimme Kessen kanssa kaksin puuhailusta ja odotamme varmasti molemmat ensi viikon agilityä mielenkiinnolla.