Eikä vähiten sen takia, että rakas ja kultainen Nopsukaisemme oli ROP-pentu Näin tuomari Pirjo Aaltonen Nopesta; "Mittasuhteiltaan kaunis, erittäin hyvin kehittynyt sopusuhtainen narttupentu. Erittäin kaunis pää, jossa hyvät mittasuhteet ja hyvä vahvuus. Sopiva otsapenger. Hyvä runko, hyvin kulmautuneet raajat. Oikein kiinnittynyt häntä, runsaat värimerkit, mutta vielä valkovoittoinen väritys. Liikkeessä nostelee hieman eturaajojaan."

Nopen eka näyttely ja näin mainio tulos. Palkintojakin oli melkein koiran oman painon verran.

Myös Kessen kanssa kehässä sujui mukavasti. Hauskaa, kun avoimissa nartuissakin oli 13 koiraa mukana. Kesse oli kaiketi kilpailuluokan vitonen ja paras narttu kisan kutonen. Erillä palkittu kuitenkin. Pirjo Aaltonen;"Tilavarunkoinen, hyvä luustoinen, sopusuhtainen narttu, erittäin kaunis pää, hyvä kallo-osan leveys, täyteläinen kuono-osa. Sopiva otsapenger, tilava runko, sopivasti kulmautuneet raajat, hyvä häntä, liikkuu hyvällä askeleella, hyvin takaa ja edestä." Saimme myös olla mukana Yacatis- kennelin ryhmässä kasvattajaluokassa, 2. sija.

Illalla oli mukavaa grillailla yhdessä porukan kanssa.

Sunnuntai aamu alkoi jännittyneissä tunnelmissa. Siis minä jännitin. Koirat olivat lungeja. Edessä oli kaksi lähtöä mölliagilityssä. Olemmehan harjoitelleet Kessen kanssa vasta 1 1/2 kuukautta. Ei mennyt ihan putkeen eli hypyt, A;t ja puomit oikein hyvin, mutta putkeen Kesse ei mennyt kuin kerran vaikka olisi pitänyt mennä ainakin neljä kertaa. Hyvä harjoitus kuitenkin. Nyt on tietoa mihin keskitytään treeneissä; putki, pussi, kepit ja keinu. Palkkioksi sitten A;ta ja puomia.

Kaiken kaikkiaan loistoviikonloppu!

 Noppe ja arvostelussakin mainittu "paraatiaskel".

Kessen kaunis ravi.

Kasvattajaluokka; erota kuvasta neljän eri kasvattajan koirat!

Kehä jäi monessa kohtaa pieneksi. Niin tässä kuin esimerkiksi avoimissa uroksissa, joita oli paljon ja aika monella suuri ego, joka vaatisi ilmatilaa. Mahtavaa kuitenkin, kun niin monet olivat lähteneet liikkeelle koirineen!

 

Puomilla homma sujuu.

 

Kuva on pienen pieni ja näyttää etupäässä ohjaajan ison takamuksen, mutta tarkka katsoja ehkä erottaa koiran ja ohjaajan sujuvan yhteistyön?

 

 

Innostunut A;n ylittäjä.

 

Kotiin tultua aseteltiin Nopen palkinnot sohvalle ja ajateltiin ottaa kuvia, mutta Noppe ei suostunut olemaan aloillaan. Kesse sen sijaan muitta mutkitta asettui palkintojen viereen. Ehkä  "Ei näitä olisi ilman minua"- tai "tuo ruokapussi tuoksuu hyvälle ja näin varaan sen itselleni"- ajatuksin. 

 

Seuraavana päivänä Noppe asettuikin jo runsaan "saaliinsa" kanssa samoihin kuviin.

Kessellähän oli myös ihan reilut kotiintuomiset pihispäiviltä niin näyttelystä kuin agilitykentältäkin.

 

 

Kesse ja kesäturneen palkinnot ja rusetit.

 

Näissä kuvissa saa Kallahden maisemissa kyytiä frisbee, joka näkyy Kessen ylimmän palkintokuvan oikeassa laidassa. Tämä on sitä koirien rakastamaa puuhaa eli paras palkinto kaikesta. Yhdestä huhtikuun postauksesta näkyy koirien leikin lisäksi paremmin kuin näistä kuvista Kallahden kauniit maisemat.