Sain ajatuksen pohtia Kessen ja Nopen hihnakäyttäytymistä, kun luin Marin Pihakoira Nooan arkki- blogista Marin pohdiskelua Nooan hihnakäytöksestä. Mari taas oli innostunut pohtimaan asiaa luettuaan Mian Tassunjälki sydämessä ja sata sohvalla - blogista pihakoira Kåren hihnakäytöksestä. Että näin!

Olen käynyt Kessen ja Nopen kanssa sekä Myllypuron koirayhdistyksen että Pihakoirayhdistyksen tottiksessa ja vuosien aikana on muotoutunut sujuva ulkoilukuvio, jota kuitenkin hienosäädetään jatkuvasti. Itse on aina käyttänyt koiran ”normiulkoilulla” tavallista remmiä ja pehmeää puolikiristävää pantaa. Nämä normiulkoilut ovat siis 20- 30 minuuttia asioiden tekoa yleensä samoja reittejä. Nyt, kun Noppe on 3- vuotias ja Kesse 4- vuotias näillä ulkoiluilla ei juuri vetämistä esiinny. Koirat kulkevat innokkaasti ja haistelevat tarmokkaasti. Yleensä päivässä on kaksi tällaista ulkoilua, mutta sitten se kolmas!

Pyrin aina kerran päivässä joko tekemään pitemmän lenkin ja/tai päästämään koirat vapaaksi jolloin myös heitetään Kesselle keppiä ja Nopelle frisbeetä. Silloin, kun laitan koulutustaskun takin päälle ja frisbeen taskuun, koirat innostuvat niin, että vetävät aivan täysillä lähipuistoon. Nyt teemme tämän alle sadan metrin matkan niin, että aina, kun hihnat kiristyvät minä pysähdyn. Näin sitten etenemme, matkaa kestää kauan, mutta pääsemme puistoon. Toinen vaihtoehto tälle puistojutskalle on kävelytysvyökävely, joka myös yleensä johtaa vapaana oloon ja kepin hakuun jossain vaiheessa. Eli innostus nousee ja aikaisemmin, kun käytössä olivat tavalliset pannat, Noppe varsinkin veti itsensä alkumatkasta hengenahdistukseen. Pidin siis tavallisia pantoja, koska puolikiristävillä henki olisi todella salpautunut. Tämä on nyt korjaantunut valjailla, eivät ahdista henkeä ja toisaalta koiratkin tietävät, että jotain hauskaa seuraa vaikka ei ihan 110- lasissa pistelisikään menemään. Mies, joka ulkoiluttaa koiria ainakin kerran päivässä käyttää aina flexejä ja puolikiristäviä pehmopantoja. Aikaisemmin oli vain yhdet puolikiristävät pehmopannat ja mies murisi jos joutui remmeistä siirtämään pannat flexeihin. Tämän vuoden alussa hankin paitsi toiset pannat myös toiset valjaat ja uudet takit. Alla kuvakavalkadi, jossa jo aikaisemminkin esitellyt valjaat ja takit, mutta ensiesittelyssä Helsinki Design World 2012- juhlavuoden kunniaksi Risto- Matti Ratian suunnittelemat puolikiristävät pehmopannat.