niinkin paljon ettei ole blogia ehtinyt päivittää. Viime viikko oltiin koiruleitten kanssa opintojen parissa Kolkanlahdessa; paljon ulkoilua ja paljon minulle uusia mielenkiintoisia asioita. Sain mm. yksityisopetusta sienestyksessä; Kesse ja Noppe tietenkin mukana puuhassa. Torstai- iltana viime viikolla pääsimme Kessen kanssa Tarvaalan (kouluni toinen toimipiste) agilityyn, hienot esteet ja muutenkin hauskaa. Samana iltana olimme vielä kolmistaan koirien kanssa pimeän tuloon asti sienessä; löysin ihan oikeita tatteja, jotka perjantaina opettajallani hyväksytin ja illalla laitoin kotona ruuaksi, kun olimme taas palanneet Helsinkiin. Yksi monivuotisista toiveistani on oppia sienestämään muitakin kuin kantarelleja ja suppilovahveroita.

Toissa viikolla alkoi pihistoko Ikean parkkiksella. Nopen kanssa penturyhmässä sujui mainiosti; kontaktiharjoitukset olivat hyviä. Myös Kessen kanssa eri harjoitukset onnistuivat hyvin. Viime viikolla emme tälle kurssille päässeetkään, koska matkasimme kohti Kolkanlahtea. Eilen Nopen ryhmässä hiottiin kontaktia mm. seuraamisharjoituksessa. Kontaktihan on kaiken koulutuksen perusta. Lisäksi oli toisten koirakoiden kohtaamista niin, että kontakti ohjaajan ja koiran välillä säilyy. Nopelle tekee koulu niin hyvää; Noppehan on vähän ujo piimä, arastelee ihmisiä, haukahtelee ääniä kuullessaan. Myös murrosikä on alkanut. Viime viikolla kaksi ensimmäistä yötä Kolkanlahdessa Noppe touhusi ja huseerasi ympäriinsä; repi pahvilaatikkoa, hyttysverkkoa yms.   Penturyhmän lopuksi nautimme kuumaa kaakaota, jota yksi kurssilainen oli tuonut. Kiitos! Lämmitti mukavasti.

Sitten jatkettiin aikuisten koirien ryhmässä Kessen kanssa. Siitä ei minulla ollut kovin kummoisia odotuksia; Kessellä on keskivaikea valeraskaus(oma diagnoosini). Kesse ei juuri syö eikä halua ulkoilla, kuljettaa vain lelupossua ympäriinsä ja itkeskelee. Onneksi ei öisin. Halusin kuitenkin ottaa tokoa Kessenkin kanssa ja sehän toimi ihan kohtuullisen mukavasti. Koira oli puolet koulutusajasta "läsnä". Niinä aikoina sitten palkitsin kontaktista, seuraamisesta, istumisesta, maahan menosta, paikallaan olosta. Sovimme kouluttajan kanssa, että minä en vaadi Kesseltä mitään. Kesse osallistuu ihan omilla ehdoillaan ja sehän toimi mainiosti Lopuksi vielä teimme pikkulenkin sänkipellolla ryhmän ja ohjaajan koirien kanssa. Kesse näytti nauttivan siitäkin.