Viime yönä satoi ensimmäinen räntä tänä vuonna Helsinkiin ja aamulla maa oli paitsi valkoinen myös paksu ja märkä. Nyt onkin siis hyvä hetki vielä muistella mennyttä kesää.

Meidän torppamme maihin kuuluu pieni pelto, joka on vuokrattu viljeltäväksi naapurille. Tämä kuva on otettu 29.6. eli kasvukauden alkuvaiheessa.

 

Kerran saapuessamme loppukesällä torpalle oli puiminen juuri käynnissä ja koirat hermostuivat valtavasti nähdessään puimurin ensi kerran elämässään. En ehtinyt saada kameraa esiin tarpeeksi nopeasti, jotta olisin voinut ikuistaa koiria hurjana. Tässä Kesse ja Noppe jo tyynesti poseeraavat puimuri taustallaan.

Kurhila- Hillilän kylässä pelataan kerran vuodessa lehmäbingoa. Valtaville papereille on piirretty ruudukot, pellolta vastaava alue on aidattu ja digitaalisilla mittalaitteilla selvitetään mihin ruutuun lehmä läjänsä tekee ja se, jonka veikkaamaan ruutuun läjä putoaa voittaa pääpalkinnon. Toisen lehmän läjä tuottaa kakkospalkinnon. Bingoamaan mekin suuntasimme 15.8. tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tässä Bingon tähdet; edessä Vadelma ja takana kilpakumppaninsa.

Edessä poseeraava Vadelma otti todella yleisönsä myös "ruudukkoon" päästyään. Se kirmaili ja loikki ympäriinsä.

Lienee turha kertoa, että Vadelma myös "voitti kisan" eli teki ensimmäisen läjän! Me emme voittaneet, mutta kokemus oli mielenkiintoinen.