ei ole eilisen luonnetestituloksen Kesse vaan tämä Kesse, joka meillä on täällä kotona. Kesse, joka haluaa ja jaksaa leikkiä vaikka kuinka paljon. Kesse, joka opettaa Nopelle hienoja ja tarpeellisia taitoja.

Kesse- kuningatar myös toimii koirapuistossa niinkuin haluaa; juoksee täysillä tai hölkyttelee menemään vaikka koirapuistossa olisi kymmenen suurta koiraa niinkuin eilen; 3 Venäjän Vinttikoiraa, 2 valkoista paimenkoiraa, muutoma iso sekarotuinen... Osa näistä koirista jo tietää, että Kesseen ei kosketa. Tietämättömille Kesse loksauttaa kerran ja näin "viisaita" koiria on lisää. Tätä käytöstä Kesse opettaa nyt Nopelle, joka myös painelee jo aika vilkkaasti pitkin puistoa isoista koirista piittaamatta. 

Kesse ohittaa kävelyllä koirat kuin koirat. Bokserini, joka sai luonnestestissä huippupisteet ei tähän koskaan pystynyt. Siis jättämään pyllyn/selän taakse mahdolliset uhat. Kesse pystyy, koska tietää, että hallitsee isotkin koirat/ laumat koiria. Huippupisteistä huolimatta bokserini ei koskaan ollut tästä varma.

Kesse asioi vilkkaassa Itiksen kauppakeskuksessa sujuvasti kuin myös eläinlääkärissä. Metromatkailu, joka alkuun tuotti ongelmia sujuu kuin vettä vaan. Viime viikolla Nopen ekalla metromatkalla. Kesse joutui olemaan lattialla, koska Noppe oli sylissäni.Kesse loi minuun syyttäviä katseita, ei itse matkan takia vaan, koska Kesse ei mahtunut penkille istumaan eikä näin ollen päässyt katselemaan maisemia.

Kesse on mahtavan älykäs; oppii nopeasti ja kommunikoi loistavasti. Siksi odotan innolla illan koirakoulua. Pääsemme yhdessä "pitämään hauskaa".

Voi tietysti kysyä miksi menin Kessen kanssa luonnetestiin, koska tiesin jo kaiken edellä mainitun ja vielä paljon muutakin. Menin, koska olen sitä mieltä, että jos jotkut näkevät vaivaa järjestääkseen luonnetestin(siinä on hommaa) tai jotain muuta toiset voivat nähden edes sen vaivan, että ottavat osaa. Lisäksi kaikesta saa itse niin paljon. Minulle paras anti oli se, että laukausalttiudesta voi päästä eroon. Tämä on ainoa asia, josta olen Kessen kohdalla kärsinyt, koska en ole osannut tehdä sille mitään. Bokserit, kun oikein nauttivat ilotulituksista.

Kaiken kaikkiaan minulla on jo yksi loistokoira ja toinen kasvamassa.