Pihisviikonloppu paukautettiin käyntiin perjantaina, jolloin töistätuloulkoilulla heitettiin frisbeetä ja keppiä oikein kahden hengen voimin, mies heitti Kesselle keppiä ja minä Nopelle frisbeetä, oikeaa teholiikuntaa ja liikunnan riemua!

Lauantai-aamuna suuntasin koirien kanssa Vihtiin ja pikkasen pitikin Vihtiä kierrellä, että löydettiin syksyn pihakoirapäivään. Sillä paikka olikin aamulla kaksoisbuukkauksen takia muuttunut Otalammin työväentalosta Vihdin työväentaloon. Pääsimme kuitenkin paikalle ja heti ensimmäiseksi oli Kessellä ja Nopella kummallakin Kristiina Niemelän suorittama jalostustarkastus, kummatkin hyväksyttiin ja varsin mainioin arvioinnein! Kun lomakkeet tulevat, laitan tiedot kennelsivulle.

Sitten koirat viettivät jonkun aikaa häkissään ja minä kuuntelin kasvattajapäivän aluksi Mia Satamon esityksen pihakoirien jalostussuosituksista, tiedot tämän hetken tilanteesta niin pihakoirien lonkka- kuin polvitutkimusten suhteen, tilanne on hyvä eli tervettä rotua olen alkamassa kasvattamaan. Mia muistutti vielä nuorten koirien polvilausuntojen rajatusta voimassaoloajasta. Edellä mainitusta syystä Noppe lonkkakuvataan ja polvitutkitaan heti vuoden 2012 alussa, kun Noppe on 4.1. täyttänyt 3- vuotta. Mian esityksen jälkeen luennoi Kirsi Sainio aiheesta; " Perinnöllisyys, geenit & koiranjalostuksen perusteet". Kirsi Sainio on paitsi eläinlääkäri niin kennelliiton jalostustoimikunnan puheenjohtaja ja tulevien lääkäreiden opettaja myös koiraihminen pienestä saakka. Luento oli erittäin mielenkiintoinen ja kuin minulle tehty. Olen juuri viime viikot lukenut samasta aiheesta kirjoitettua kirjaa, Per-Erik Sundgrenin kirjoittamaa kirjaa Lemmikkieläinten jalostus. Hyvin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kirja.

Jalostuspäiväosuuden ja yhdistyksen syyskokouksen jälkeen alkoivat pikkujoulut, ihmisille hyvää puuroa ja leivonnaisia. Tämän jälkeen pääsivät lukuisat pihakoirat kirmailemaan Puistolan lattialle, mukana tietenkin myös Kesse ja Noppe!

Sunnuntaiaamu aloitettiin leipomalla;

Virallinen valvoja on tarkkana!

Juustokakku leivottiin, burgundinpata laitettiin uuniin hautumaan ja lähdettiin porukalla sienestämään.

Koirat riemuitsivat suuremmasta laumasta, kepit saivat kyytiä!

Suppilovahreroita löytyi mukavasti ja illalla maittavan aterian jälkeen olivat vuorossa agilitytreenit, joissa rata oli sen verran haastava, että Kesse oli pikkasen hakoteillä. Radalla oli paitsi oksereita, pituutta, putki myös A, keskellä rataa. Kesse rakastaa A;ta ja pyrki koko ajan sille vaikka suunta olisikin ollut ihan muualla. Noppe teki rataa pienen pätkän ja keskittyi A;n lopun kontaktiin, sujui! Lisäksi teimme keppejä ohjureilla ja myös kepeissä molemmat kehittyvät koko ajan.

Hauska viikonloppu kaikenkaikkiaan!