Tuomari Lars Adeheimerin arviot Nopesta;

”Very good head with good ears & eys & mouth. Good neck & shoulder. Too steep croup affects her topline & tailset and gets the movement underneeth. Good legs & feet & angulation. Too curved tail.” Rodunomainen lähestyttäessä, avoimen luokan, H

Vapaa käännös ja saa korjata jos on parempia käännöksiä:

” Erittäin hyvä pää, jossa hyvät korvat, silmät ja suu. Hyvä niska ja olkapäät. Liian jyrkät lautaset?(tämä ehkä tarkoittaa lantiota)vaikuttavat ylälinjaan ja takapäähän ja saavat liikkeen alapuolelle. Hyvät reidet & jalat & kulmaukset”

Kesse;

“Good head with good ears & eys & mouth, good neck & shoulder. Too slooping croup affects her hindermovement which are too much underneath and also the topline. Good legs & feet & argulation.” Rodunomainen lähestyttäessä, valioluokan EH

Vapaa käännös ja saa  myös korjata:

” Hyvä pää, korvat, silmät ja suu. Hyvä niska ja olkapäät. Liian kaltevat lautaset vaikuttavat takaliikkeeseen, joka on liikaa alla ja myös ylälinjaan. Hyvät reidet, jalat ja kulmaukset.”

Arvioissa on sekä hyvää, että huonoa ja onhan se niin kuin Nanna Herra O;n Blogissa kirjoitti; "kaikilla tuomareilla on oma usein toisista tuomareista eroava subjektiivinen näkemyksensä." Viime vuonna Kessestä tuli tässä samassa näyttelyssä valio! Nyt Kesse varsinkin vierasta sora-alustaa eikä oikein löytänyt sellaista luontevaa tapaa esiintyä.Yritin netistä etsiä kuvia Lars Adeheimerin Adens- kennelin koirista, että minkälainen on hänen näkemyksensä loistokoirasta, mutta vielä en ole löytänyt yhtään kuvaa, mutta löysin useammankin sukusiitosprosentin hänen koiristaan ja ne olivat 11 % luokkaa!

Tässä Emmi Keräsen mainioita kuvia Nopesta ja Kessestä Heinolassa

 

Puolivuotta kestänyt kausi torpalla on päättynyt ja torppa käynyt talvilepoon. Tämän takia blogiin on taas vaihtunut punainen torpan ikkuna- pohja.