Arktiset ässät eli Kesse ja Noppe eivät olleet moksiskaan hyytävästä kylmyydestä, joka Saarijärvellä viime viikon vallitsi! Pakkasta - 36 astetta ja Tarvaalan joki höyrysi vieressä, ilman kosteus oli käsin kosketeltava! Koirilla normaali villapaita/takkiyhdistelmä (nähtävissä vaikkkapa kirjoituksessa talven riemuja 28.11.10) eikä tietoakaan palelusta ja normaalit kolme kertaa ulkoiltiin. Vielä olisi voinut lisätä huopatossut, jotka Anne on fiksannut yhdelle koiralle. Itselläkin täytyy olla niin paljon päällä; kauan kestää pukea itsensä ja koirat  ( kummallekin kaksi vaatetta ja remmit), joten ei vielä tossujen nyöritystä! Kesse ja Noppe ovat kasvattaneet polkuanturoiden väleihin pitkät tuuheat karvat ja lisäksi vatsakarva on tuuheutunut. Pihakoira on todella mainio rotu!

Olen suunnitellut koirille "turkkiloimia". Ostan kirpparilta oikeat tai kelsiturkit, kun tulevat alennusmyynnit ja ompelen loimet. Säästyisi yhden vaatteen pukemiselta. Ainoa mutta on ruostunut ompelutaito.

Tänä aamuna teimme pitkän lenkin Marjalahden jäällä, kun oli vain 20 astetta pakkasta. Koirat juoksivat onnellisena pitkin poikin. Olisi kiva ollut ottaa kuvia, mutta ajattelin, että kamera hyytyy. No, niitä tulee sitten, kun lämpimämpi!